Klubová výstava a setkání majitelů a přátel tibetských teriérů Smržovka 4.8.2012

21.08.2012 07:00

(napsala Ing. Radana Sojková)

 

Letos poprvé se klubová výstava bez zadávání klubového vítěze, tedy jedna ze tří klubem pořádaných výstav v každém roce, konala v areálu Penzionu U Potůčku ve Smržovce. Malebné přírodní prostředí využili členové i nečlenové klubu nejen k účasti na klubové výstavě, ale zejména pak ke společnému víkendovému pobytu v krásné přírodě Jizerských Hor.

Většina z nás se sjela již v pátek v podvečerních a večerních hodinách.

V sobotu dopoledne se konala výstava, kterou posuzovala dlouholetá členka klubu a chovatelka Simona Jemelková (výsledky zde >). Venkovní kruh byl prostorný a ceny od generálního sponzora výstavy společnosti A-VET s.r.o., která věnovala všem zúčastněným malou pozornost a krmení značky Hill´s pro vítěze tříd, soutěží a BOB, štědré.

Po výstavě proběhla popisná přehlídka tří tibetských teriérů a byl čas na oběd a krátký odpočinek.

Na odpolední soutěže nás přijeli ještě podpořit a zasoutěžit si další účastníci. Celkově se nakonec na naší klubové akci sešlo 25 lidí a  29 psů.

Čtyři týmy soutěžily ve čtyřech disciplínách, kynologický kvíz sestavený paní rozhodčí měl samostatného vítěze. Všichni se snažili a tak byli po právu oceněni. Štědrými cenami nás letos obdařili: dárky pro lidi Ing. Milan Čermák  a Ing. Radana Sojková a balíčky pro pejsky MVDr. Zuzana Málková - VMP Profil.

Po vyhlášení výsledků a předání cen následovala skvělá večeře a sotva jsme stihli vydechnout, pan Ivo Rašín dorazil s přídavkem, a to velkým wokem plným vynikající české varianty nepálského rýžového pokrmu dalbhat, zajímavě kořeněného a obohaceného o slávky. To byl skvělý předkrm pro promítání videa z jeho cesty po Nepálu na tibetskou hranici. Jeho povídání doprovázející film bylo velmi zajímavé a bylo následováno malou diskusí.

Po skončení bylo ještě dost času na posezení a poklábosení u piva a vínečka. Zábava se protáhla k půlnoci. V neděli ráno jsme se sešli u snídaně, abychom si sdělili poslední zážitky.

 

Za vydatnou pomoc při celé akci děkujeme majiteli Penzionu U Potůčku panu Ivo Rašínovi a Kateřině Kovaříkové, za diplomy Adéle Bednářové a pomoc při organizaci zábavného odpoledne Jitce Kržové.

Fotodokumentace: Tomáš a Simona Jemelkovi a Jitka Kržová.

Podrobnější článek najdete v dalším klubovém Zpravodaji.

Těšíme se na viděnou v příštím roce opět na Smržovce!